Transports Metropolitants de Barcelona

|

La xarxa de transports públics d’una ciutat és un factor molt important. Per sort, Barcelona és un dels nuclis urbans més ben comunicat ja que disposa de metro, ferrocarril, ave, tramvia, autobús, tren, telefèric i, fins i tot, el bicing, un dels invents més revolucionaris d’aquests últims tres anys. A més a més, es va modernitzant dia a dia: construcció de noves parades, transports més moderns i accessibles... Un dels millors avenços que he trobat és el fet que en algunes parades d’autobús ja s'hagin instal·lat comptadors de temps per a saber quants minuts manquen per a que arribi una determinada línia de bus.


En el meu cas, he trobat que és un avenç molt significant perquè m’agrada molt anar en bus ja que mentre viatges pots disfrutar d’aquesta meravellosa ciutat i els seus edificis tant rellevants i, així, pots conèixer el temps real i la previsió de pas del proper bus. D’aquesta manera, pots estar constantment informat del temps d’espera i pots decidir, en funció d’aquesta informació, quin transport o combinació de transports et convé més.
Una altra avantatge per a aquest transport és “iBus”, que proporciona el mateix servei però mitjançant el mòbil o la web tmb, ja que els comptadors de temps encara no el disposen totes les parades.

Per tant, podem dir que les noves tecnologies en transport, a més a més de seguretat, accessibilitat, comoditats... ens permet planificar el nostre valuós temps.

Els blogs a l'aula, per Anna Pérez.

|
El passat 12 de novembre vam poder assistir a una conferència presentada per Anna Pérez, una experta en Noves Tecnologies, especialment en els Blogs.
El principal fet que aquesta professora ens va voler transmetre és que els blogs poden ser molt útils tan per als mestres, o futurs mestres, com per als alumnes.

El blog és una eina molt interessant perquè és un espai on qualsevol persona hi pot penjar tot tipus d’informació a través de text, imatges, so, vídeos...A més a més, gràcies a que aquestes intervencions són públiques, es poden compartir idees amb altres lectors. D’aquesta manera uns poden aprendre dels altres i a l’inrevés.
També ens va fer una comparació de les webs de fa uns deu anys amb les d’ara i, el fet que internet hagi evolucionat tant ràpidament ja que es renova d’una manera constant, fa permissible tot un ventall de possibilitats que no només ens permeten nous recursos, sinó l’implicació de més persones a aquests recursos, ja que la majoria de nosaltres ens som usuaris: gmail, google maps, youtube, picassa, flirk, fotolog, etc que gràcies a les noves webs 2.0 no només podem crear sinó que també podem compartir, cosa que abans, amb la simplicitat de les webs, era molt difícil.
També ens ensenya els blocs a l’aula, una eina molt important on els infants expliquen el seu dia a dia i, d’aquesta manera tothom pot visionar-ho a més a més de donar la oportunitat a que els altres pugin respondre. Així mateix, per als mestres també és un recurs molt favorable ja que poden penjar-hi les activitats, així com elements importants que puguin ser interessants per a l’alumnat i/o altres mestres.

Per tant, aquesta conferència em va semblar molt interessant ja que a través dels blogs es pot aprendre molt, intercanviar opinions i coneixements i, d’aquesta manera els infants també es poden anar habituant amb les noves tecnologies: una eina educativa i divertida a la vegada.

Els instruments de vent, gràcies a Jclic.

|
L’activitat que he creat amb el Jclic consta de 8 apartats:

1) Pàgina inicial.
2) Associació simple. Es tracta de relacionar cada instrument (imatge) amb el seu nom.
3) Panell informatiu. S’explica els diferents grups que hi ha dins dels instruments de vent, d’aquesta manera, l’infant podrà tenir aquesta noció abans de començar una altra activitat.
4) Trencaclosques on hi apareixen instruments de vent metall.,
5) Associació complexa. Es tracta de relacionar cada instrument (imatge) amb el seu grup corresponent (fusta o metall).
6) Sopa de lletres. Hi apareixen tots els instruments amb els quals s’ha treballat en les activitats anterior i, a més a més, cinc instruments nous.
7) Resposta escrita. A partir dels cinc instruments nous de l’activitat anterior, s’ha d’escriure si aquests pertanyen al grup de vent fusta o, pel contrari, de vent metall.
8) Associació simple. Es tracta de relacionar cada so amb el seu instrument corresponent.

Per realitzar aquesta activitat he fet ús d’alguns coneixements assolits a classe de noves tecnologies, com ara: modificar l’imatge de fons (donar-li més brillantor), reduir la qualitat de la imatge per a que no ocupi un espai excessiu, “tallar” cançons amb l’audacity i donar l’efecte de fànding inicial i final...

Espero que us agradi!

Jclic.

|

Jclic és una eina per a la realització, creació i avaluació d’activitats multimèdia, desenvolupat en el llenguatge de programació Java.

Els darrers dies de classe hem pogut utilitzar aquest programa que té tot un ventall de possibilitats a l’hora de crear una activitat: associacions simples, complexes, activitats d’exploració, d’identificació, trencaclosques, textos, mots encreuats, sopa de lletres, etc.

Penso que és una molt bona eina de treball per a què els infants puguin aprendre certs continguts a través de l’ordinador. D’aquesta manera, a més a més d’instruir-se gràcies a aquestes activitats educatives, poden començar a socialitzar-se amb les noves tecnologies, un element clau en les nostres vides.

Barcelona vol gestionar el domini '.bcn' d'internet a partir del 2010

|
Aquí us deixo un retall d'una notícia que m'ha semblat molt interessant:


L'ajuntament presentarà la candidatura a la ICANN, organisme que assigna els noms a la web.

L'Ajuntament de Barcelona presentarà la seva candidatura per gestionar el domini .bcn a internet a partir del 2010, any en què per primera vegada les ciutats podran disposar de localitzadors propis (com els existents .es o .cat), i al qual urbs com Nova York, Berlín i París ja han anunciat que optaran. Si s'aconsegueix aquest objectiu, qualsevol servei públic, negoci, activitat comercial o turística que vulgui vincular a internet el seu nom amb Barcelona per mitjà del .bcn ho podrà fer --sempre que compti amb el beneplàcit de l'ens que el gestioni--, i fins i tot els barcelonins podran disposar d'un domini propi amb aquesta terminació. El delegat de Presidència del Consistori, Ignasi Cardelús, ha explicat avui que de moment Barcelona és l'única ciutat espanyola que ha anunciat la seva candidatura a la Corporació d'Assignació de Noms i Números a Internet (ICANN en les seves sigles en anglès), organisme que analitzarà les propostes el 2009 perquè, si "tot va bé", entri en funcionament un any més tard.

L'objectiu és dotar-se d'un "instrument d'identitat local" del qual es puguin beneficiar tant els ciutadans com les empreses o les institucions, i que permeti situar "Barcelona al mapa d'internet i internet al mapa de Barcelona".A més de la geolocalització de serveis concrets en un plànol, i dels dominis personals, s'incorporaran certificats per garantir la seguretat i identitat dels usuaris, i posarà en marxa mecanismes per lluitar contra possibles mals usos del domini .bcn, i evitar així publicitat o correus no sol·licitats (spam) o estafes per falses web (phising).

El Periódico, 24/10/08

Movie Maker

|

Windows Movie Maker és un programa per a crear, editar i compartir els teus propis montatges amb vídeo, imatges i so.

El gran avantatge que té aquest programa és que és molt fàcil d'utilitzar, ja que només has d'arrossegar els elements que vulguis, ja siguin vídeos, so o imatge i intercalar qualsevol dels seixanta efectes de transició que disposa. El resultat és un espectacular montatge.

A més a més, disposa de vint-i-nou sensacionals efectes amb els quals pots accelerar i decelerar un vídeo, fer que sembli creat amb llapis, convertir-lo a un altre color, envellir la imatge, entre molts altres efectes.

En definitiva, ens trobem davant d'un programa molt útil, que ens pot fer servei tant per oci com a l'hora de fer una presentació a la feina, universitat, escola... A més a més és molt fàcil d'utilitzar i ens dona molt bons resultats.


Juguem amb les fotografies

|
Aquí us deixo, en primer lloc, una fotografia del meu quart aniversari. Veient la meva expressió he deduït que o encara no sabia exterioritzar adequadament les meves emocions de felicitat o, pel contrari, que potser em debia saber greu fer-me tant gran!


Per a modificar aquesta imatge he utilitzat el programa "Photoshop" i és ben senzill:
1. Duplicar capa.
2. Desaturar (la nova capa que hem creat)
3. Canviar la brillantor (a 20) i el contrast (a 5) aproximadament.
4. Utilitzant l'eina d'esborrador, resseguir tot l'espai del pastís per a que quedi del color inicial.
5. Disminuïr la mida de la fotografia i desar-la amb una qualitat inferior per a que no ens ocupi un excessiu espai (tal com hem treballat en l'anterior classe).
El resultat final doncs és aquest, la mida en píxels de les imatges és de 250x345 i l'espai de memòria que ocupen oscil·la entre 30,1Kb i 28,5 Kb (ja que al crear-hi efectes aquesta característica pot variar).



En segon lloc, us vull mostrar un efecte que he posat en pràctica recentment. És una mica més complicat però amb paciència, ganes i dedicació tot es pot aconseguir. El procés és una mica llarg, la base és crear totes les capes necessàries i pintar cada àrea amb precisió, seguit d'una sèrie d'efectes per a obtenir un bon resultat.



Si algú estés interessat en saber com es fa, ja posaré els passos detalladament en una altra ocasió. Sinó aquí us deixo unes quantes pàgines web de tutorials molt interessants:

Photoshop designs, Solo Photoshop, Tutorial Lab, Canal photoshop, Todo photoshop.

Això és tot!

Jo com a usuària de les noves tecnologies

|
Tot i que no estic molt a favor d'algunes noves tecnologies, en sóc usuària de la majoria i, he d'admetre, que no podria viure sense elles: telèfon mòbil, mp4, DVD, càmera digital, ordinador...
En el meu cas, el meu millor amic (o enemic) en aquest àmbit és l'internet i l'ordinador en sí. Des de ben petita que n'he tingut contacte i poc a poc s'ha anat instal•lant en la meva vida sense poder donar marxa enrere.

Penso que es una eina molt important per estudiar i treballar, de fet, domino la majoria de programes, ja siguin d’operadors de Windows com altres de disseny fotogràfic, de so, a més a més de cercadors d'internet i la majoria de coses que estiguin relacionades amb aquest.

D'altra banda, l'oci que proporciona l'internet és la meva debilitat: Messenger, Fotolog, Facebook, Youtube, Space i tot un seguit de pàgines que si en fes un ús moderat no hauria de ser cap problema. Avui per avui intento disminuir progressivament el temps dedicat a aquest tipus de distraccions.

Per això, em sento molt a gust amb aquesta assignatura de Noves Tecnologies ja que principalment, o de moment, estem fent un ús de l'ordinador i tot allò relacionat amb ell. No obstant, tot i que em defenso força bé en aquest àmbit, sempre hi ha coses per aprendre i estic molt contenta de fer-ho per poder-les posar en pràctica en un futur professional com a mestra.

Les Noves Tecnologies

|
Les noves tecnologies són un gran avanç en la nostra societat que, d’alguna manera, se’ns fa necessari haver de parlar d’un abans i un després.
En els darrers anys, més que mai, s’han innovat una sèrie de productes, a més a més de la modificació d’altres existents per millorar-los, que en un dia donat se’ns hagués sigut impossible d’imaginar. Tot i això i, com totes les coses, es generen unes avantatges i uns inconvenients.

Per una banda, podem dir que és gratificant poder comptar amb tot aquest ventall d’aparells. Telèfons mòbils d’última generació, ordinadors i portàtils innovadors, càmeres digitalitzades, els avenços d’internet, mp3, mp4, DVD, pda, programes i jocs de tot tipus, videoconsoles, luxes als transports, aparells especialitzats, cases intel·ligents... i un llarg etcètera que ens poden ser molt útils en qüestions d’estudi, feina, sanitat, oci...

D’altra banda també s’ha de tenir molt en compte els aspectes negatius que es poden originar. Actualment el més debatut és el fet que les noves generacions i, la gent jove en general, tinguem un contacte tant constant amb segons quins aparells, ja que hi podem dedicar quantitats considerables d’hores en va. També s’ha de tenir en compte la necessitat que es crea per ser posseïdor d’un determinat aparell per a posicionar-nos en una determinada classe de la societat. A més a més, no hem de passar per alt tota la sèrie de videojocs que fomenten la violència amb la qual cosa es generen tota una sèrie de problemes al darrere.

Qui m’hagués dit a mi que en comptes de jugar al carrer, amb una pilota, una bicicleta destarotada o amb qualsevol cosa que ens trobéssim al davant com fèiem els nens i nenes de la nostra edat, podríem estar jugant a matar persones?

Per tant, penso que les noves tecnologies són un bon avanç sempre i quant se’n faci un correcte ús. No obstant, crec que aquest món va massa de pressa.