Juguem amb les fotografies

|
Aquí us deixo, en primer lloc, una fotografia del meu quart aniversari. Veient la meva expressió he deduït que o encara no sabia exterioritzar adequadament les meves emocions de felicitat o, pel contrari, que potser em debia saber greu fer-me tant gran!


Per a modificar aquesta imatge he utilitzat el programa "Photoshop" i és ben senzill:
1. Duplicar capa.
2. Desaturar (la nova capa que hem creat)
3. Canviar la brillantor (a 20) i el contrast (a 5) aproximadament.
4. Utilitzant l'eina d'esborrador, resseguir tot l'espai del pastís per a que quedi del color inicial.
5. Disminuïr la mida de la fotografia i desar-la amb una qualitat inferior per a que no ens ocupi un excessiu espai (tal com hem treballat en l'anterior classe).
El resultat final doncs és aquest, la mida en píxels de les imatges és de 250x345 i l'espai de memòria que ocupen oscil·la entre 30,1Kb i 28,5 Kb (ja que al crear-hi efectes aquesta característica pot variar).



En segon lloc, us vull mostrar un efecte que he posat en pràctica recentment. És una mica més complicat però amb paciència, ganes i dedicació tot es pot aconseguir. El procés és una mica llarg, la base és crear totes les capes necessàries i pintar cada àrea amb precisió, seguit d'una sèrie d'efectes per a obtenir un bon resultat.



Si algú estés interessat en saber com es fa, ja posaré els passos detalladament en una altra ocasió. Sinó aquí us deixo unes quantes pàgines web de tutorials molt interessants:

Photoshop designs, Solo Photoshop, Tutorial Lab, Canal photoshop, Todo photoshop.

Això és tot!