Movie Maker

|

Windows Movie Maker és un programa per a crear, editar i compartir els teus propis montatges amb vídeo, imatges i so.

El gran avantatge que té aquest programa és que és molt fàcil d'utilitzar, ja que només has d'arrossegar els elements que vulguis, ja siguin vídeos, so o imatge i intercalar qualsevol dels seixanta efectes de transició que disposa. El resultat és un espectacular montatge.

A més a més, disposa de vint-i-nou sensacionals efectes amb els quals pots accelerar i decelerar un vídeo, fer que sembli creat amb llapis, convertir-lo a un altre color, envellir la imatge, entre molts altres efectes.

En definitiva, ens trobem davant d'un programa molt útil, que ens pot fer servei tant per oci com a l'hora de fer una presentació a la feina, universitat, escola... A més a més és molt fàcil d'utilitzar i ens dona molt bons resultats.


Juguem amb les fotografies

|
Aquí us deixo, en primer lloc, una fotografia del meu quart aniversari. Veient la meva expressió he deduït que o encara no sabia exterioritzar adequadament les meves emocions de felicitat o, pel contrari, que potser em debia saber greu fer-me tant gran!


Per a modificar aquesta imatge he utilitzat el programa "Photoshop" i és ben senzill:
1. Duplicar capa.
2. Desaturar (la nova capa que hem creat)
3. Canviar la brillantor (a 20) i el contrast (a 5) aproximadament.
4. Utilitzant l'eina d'esborrador, resseguir tot l'espai del pastís per a que quedi del color inicial.
5. Disminuïr la mida de la fotografia i desar-la amb una qualitat inferior per a que no ens ocupi un excessiu espai (tal com hem treballat en l'anterior classe).
El resultat final doncs és aquest, la mida en píxels de les imatges és de 250x345 i l'espai de memòria que ocupen oscil·la entre 30,1Kb i 28,5 Kb (ja que al crear-hi efectes aquesta característica pot variar).



En segon lloc, us vull mostrar un efecte que he posat en pràctica recentment. És una mica més complicat però amb paciència, ganes i dedicació tot es pot aconseguir. El procés és una mica llarg, la base és crear totes les capes necessàries i pintar cada àrea amb precisió, seguit d'una sèrie d'efectes per a obtenir un bon resultat.



Si algú estés interessat en saber com es fa, ja posaré els passos detalladament en una altra ocasió. Sinó aquí us deixo unes quantes pàgines web de tutorials molt interessants:

Photoshop designs, Solo Photoshop, Tutorial Lab, Canal photoshop, Todo photoshop.

Això és tot!

Jo com a usuària de les noves tecnologies

|
Tot i que no estic molt a favor d'algunes noves tecnologies, en sóc usuària de la majoria i, he d'admetre, que no podria viure sense elles: telèfon mòbil, mp4, DVD, càmera digital, ordinador...
En el meu cas, el meu millor amic (o enemic) en aquest àmbit és l'internet i l'ordinador en sí. Des de ben petita que n'he tingut contacte i poc a poc s'ha anat instal•lant en la meva vida sense poder donar marxa enrere.

Penso que es una eina molt important per estudiar i treballar, de fet, domino la majoria de programes, ja siguin d’operadors de Windows com altres de disseny fotogràfic, de so, a més a més de cercadors d'internet i la majoria de coses que estiguin relacionades amb aquest.

D'altra banda, l'oci que proporciona l'internet és la meva debilitat: Messenger, Fotolog, Facebook, Youtube, Space i tot un seguit de pàgines que si en fes un ús moderat no hauria de ser cap problema. Avui per avui intento disminuir progressivament el temps dedicat a aquest tipus de distraccions.

Per això, em sento molt a gust amb aquesta assignatura de Noves Tecnologies ja que principalment, o de moment, estem fent un ús de l'ordinador i tot allò relacionat amb ell. No obstant, tot i que em defenso força bé en aquest àmbit, sempre hi ha coses per aprendre i estic molt contenta de fer-ho per poder-les posar en pràctica en un futur professional com a mestra.

Les Noves Tecnologies

|
Les noves tecnologies són un gran avanç en la nostra societat que, d’alguna manera, se’ns fa necessari haver de parlar d’un abans i un després.
En els darrers anys, més que mai, s’han innovat una sèrie de productes, a més a més de la modificació d’altres existents per millorar-los, que en un dia donat se’ns hagués sigut impossible d’imaginar. Tot i això i, com totes les coses, es generen unes avantatges i uns inconvenients.

Per una banda, podem dir que és gratificant poder comptar amb tot aquest ventall d’aparells. Telèfons mòbils d’última generació, ordinadors i portàtils innovadors, càmeres digitalitzades, els avenços d’internet, mp3, mp4, DVD, pda, programes i jocs de tot tipus, videoconsoles, luxes als transports, aparells especialitzats, cases intel·ligents... i un llarg etcètera que ens poden ser molt útils en qüestions d’estudi, feina, sanitat, oci...

D’altra banda també s’ha de tenir molt en compte els aspectes negatius que es poden originar. Actualment el més debatut és el fet que les noves generacions i, la gent jove en general, tinguem un contacte tant constant amb segons quins aparells, ja que hi podem dedicar quantitats considerables d’hores en va. També s’ha de tenir en compte la necessitat que es crea per ser posseïdor d’un determinat aparell per a posicionar-nos en una determinada classe de la societat. A més a més, no hem de passar per alt tota la sèrie de videojocs que fomenten la violència amb la qual cosa es generen tota una sèrie de problemes al darrere.

Qui m’hagués dit a mi que en comptes de jugar al carrer, amb una pilota, una bicicleta destarotada o amb qualsevol cosa que ens trobéssim al davant com fèiem els nens i nenes de la nostra edat, podríem estar jugant a matar persones?

Per tant, penso que les noves tecnologies són un bon avanç sempre i quant se’n faci un correcte ús. No obstant, crec que aquest món va massa de pressa.